Hebben FIFA games invloed op de voetbal (sport)kleding industrie

Eerst was er het voetbal, en pas vele decennia later waren er de spelcomputers en games. Zonder te diep in te gaan op de geschiedenis van beide industrieën, kunnen we duidelijk maken, dat de FIFA computer games zijn gemaakt vanwege de grote populariteit van voetbal.

 

Voetbal heeft dus een grote impact gehad op allerlei industrieën waaronder, kleding, speelgoed, film en tv maar ook de game industrie. Vrij logisch als je nagaat dat voetbal de populairste en meest beoefende sport ter wereld is.

 

FIFA games.

 

De FIFA games die al jaren voor de verschillende spelcomputers en PC’s worden gemaakt zijn inmiddels ook een begrip. Elk jaar komt er weer een nieuwe versie uit, en soms zelfs special editions. Tegenwoordig kun je binnen FIFA ook teams samenstellen en je ultieme voetbalelftal maken. Dit doe je met zogeheten FIFA coins, waar je voorheen nog voor moest sparen binnen de game. Maar nu kan dit veel sneller door deze FIFA coins te kopen.

 

Nu kun je zelfs zeggen dat deze FIFA games zelfs impact hebben op de voetbal industrie. De game industrie is erg groot en gaan hier werkelijk miljarden in om. Veel gamers spelen dan ook graag FIFA en zijn dit miljoenen mensen wereldwijd die dit spel op de PS4, Xbox of een andere console spelen.

 

FIFA heeft een groot bereik.

 

Dit betekent een groot bereik van de juiste doelgroep. Mensen die van voetbal houden en heeft dit dus een impact op de voetbal industrie. ZOnder dat je het waarschijnlijk door hebt. Omdat je denkt dat het normaal is. Wordt er in deze games bijvoorbeeld flink geadverteerd. Omdat je niet beter weet en er bij voetbal altijd duidelijk sponsoren zichtbaar zijn, is dat in de FIFA games ook het geval. Wanneer jij merken als Nike, Adidas en Reebok voorbij ziet komen op je scherm dan kun je er vanuit gaan dat dit reclame is waar flink betaald voor wordt.

 

Op deze manier kunnen deze sportkledingmerken namelijk de juiste doelgroep bereiken en hun merk laten zien aan jou als voetballiefhebber. Grote kans dat je vroeg of laat ook op voetbal gaat of misschien al zit. Grote kans dat je ooit iets van sport in je leven gaat doen, en dus sportkleding nodig hebt.

Reclame heeft invloed op jouw koopgedrag.

 

Wanneer jij een merk vaak hebt gezien, ga je dit automatisch associëren met sportkleding. Zodra je zelf sportkleding gaat aanschaffen let je hier onbewust op. Of dit merk nu goed is of niet, je hebt er fijne herinneringen aan en ben je dus eerder geneigd om hier iets van te kopen. Dit is hoe deze reclame werkt. Waar moet je bij het kopen van sportkleding op letten? Dat wordt hier uitgelegd onder de link. Want naast het merk spelen nog veel meer factoren een rol bij het kopen van sportkleding.

 

You may also like...